V čem spočívá MediGhí
tzv. Medicinované Ghí
Medighí se zaměřuje na hluboké pročištění máselného tuku pomocí velmi jemného přepouštění na ohni po dobu minimálně 9 hodin. Čím déle se máselný tuk přepouští, tím jednodušeji je stravitelný a tím více vynikají pozitivní účinky na zdraví. Podobně jako když se pomalu "táhne" vývar.
Pro výborné nutriční vlastnosti výsledného Ghí je prvotní základ výborná kvalita másla. Proto pro výrobu používám máslo BIO kvality z farmy dbající na vysokou úroveň životních podmínek chovu.
Cílem je skutečná efektivita a opravdové účinky, které se Ghí připisují a které často v běžně dostupných Ghí na trhu chybějí.
Souhrnně řečeno:
K dosažení co nejlepších účinků výsledného Ghí postupuji podle zásad:
Využití co nejpřirozenějšího zdroje tepla
-> oheň z plynu
Co nejrovnoměrnější rozprostření tepla v přepouštěcí nádobě
-> užití kvalitních litinových hrnců s tlustým dnem (značka Le Creuset)
Podmínky pro umožnění změny struktury cholesterolových vazeb
-> doba přepouštění přesahuje 9 hodin
Uchování klimatu pro specifické vnitřní tepelné procesy při pročišťování
-> přepouštění bez odstraňování vznikající pěny na vrchu substance
Díky těmto faktorům je možné pročistit máselný tuk na minimálně 99,5% bezvodnost, vnést do něj energii ohně a umožnit pomocí dlouhého přepouštění rozštěpení cholesterolových vazeb na jemnější struktury, které jsou schopny vázat na sebe v těle nechtěný cholesterol a podporovat jeho vylučování. Zjemňování při dlouhém mírném vaření zlepšuje stravitelnost a umožňuje výslednému Ghíčku dostát všech pozitivních vlastností, jež se mu připisují. (viz zde)
